Roks (RBC) krijgt alsnog zijn congé

RBC heeft alsnog zijn trainer Dolf Roks ontslagen. Bestuur en directie van de eredivisieclub uit Roosendaal zeiden gisteren geen vertrouwen meer te hebben in de samenwerking van de trainer met de selectie....

Van onze sportredactie

Roks is na Robert Maaskant (Willem II) en Ton Lokhoff (NAC) de derdetrainer in de eredivisie die dit seizoen aan de kant wordt gezet. Cees Lok(NEC) stapte onlangs eigener beweging op.

RBC zegde Roks op 29 november al eens de wacht aan. VoorzitterPollemans draaide die beslissing op dezelfde dag nog terug op aandringenvan de spelersgroep. De trainer kreeg vervolgens een maand de tijd om hettij te keren.

Dat gebeurde niet. RBC staat na achttien duels met vier punten op delaatste plaats en behaalde nog geen enkele overwinning. Uit de laatste vierwedstrijden pakten de Roosendalers alleen een punt tegen Feyenoord.

Roks (43) trad medio april bij RBC in dienst als opvolger van Jan vanDijk en had een doorlopend contract tot medio 2006. Vorig seizoen hieldRoks de club via de nacompetitie in de eredivisie. Daarvoor trainde hij deamateurs van Kloetinge. Die baan nam hij aan nadat hij begin 2003 ontslagenwerd door Sparta.

Roks, op vakantie in Duitsland, reageerde nuchter op zijn ontslag. 'Ikkan wel argumenten aanvoeren waarom RBC zo laag staat, maar dat heeft geenzin. Ik behaalde te weinig punten, zo simpel is het. Vanmiddag belde devoorzitter, die naar mij toe wilde komen. Toen ik begreep wat de mededelingwas en daarover geen discussie meer mogelijk was, zei ik dat we het ooktelefonisch konden afdoen. En dat is ook gebeurd.

'Ik heb er alles aan gedaan, al was het moeilijk met al die langduriggeblesseerden in een toch al smalle selectie. Er komen versterkingen aan,maar dat is voor mij te laat.'

De spelersgroep heeft zich deze keer niet geroerd. Directeur MaschaSimons: 'Dat ging ook moeilijk, want iedereen is met vakantie. Maar ik denkdat iedereen rationeel genoeg is om in te zien dat we geen andere keushadden.'

RBC hoopt binnen enkele dagen een opvolger te benoemen. 'We hebben eenaantal kandidaten op het oog.' Simons ontkende niet dat Maaskant daar eenvan is.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden