RKC geflatteerd langs Eindhoven

Waar FC Groningen wedstrijd na wedstrijd stuntelt en degradatie steeds dichterbij komt, heeft RKC de zaken in de nacompetitie wel op orde....

Van onze verslaggever

EINDHOVEN

Enigszins geflatteerd was de uitslag wel want Eindhoven maakte het de eredivisionist knap lastig en verdiende eigenlijk een punt. Trainer Leushuis beloofde het publiek van tevoren spektakel en hij hield zijn woord. Eindhoven speelde fris en aanvallend en de 4100 toeschouwers kregen een leuke wedstrijd te zien.

In de wetenschap dat een verlies moeilijk weg te werken is begonnen beide teams met het voorzichtig aftasten van de tegenstander. Eindhoven hield voortdurend veel mensen achter de bal, bevreesd voor een snelle counter. RKC trachtte Eindhoven op eigen helft vast te zetten en speelde op buitenspel.

Toch was de thuisploeg in de beginfase het gevaarlijkst. Na een paar goede kansen ging het elftal van Leushuis op zoek naar een welverdiende openingstreffer. RKC had moeite met het opportunistische spel en moest terug. Het duurde tot vlak voor rust voordat de Waalwijkers iets terug konden doen. De inzet van Rommedahl werd echter van de lijn gekopt.

Meteen na rust was Rommedahl er opnieuw dichtbij maar zijn schot ging rakelings over. Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. RKC wist geen passend antwoord op de tomeloze inzet van de Eindhovenaren. Het kreeg enkele goede kansen maar doelman Van der Sleen hield zijn doel knap schoon. Naarmate de tweede helft vorderde werd RKC toch gevaarlijker.

De Waalwijkers gingen gestructureerder spelen en Eindhoven moest achteruit. Beide trainers besloten hun spits te wisselen. Van Arum nam aan RKC-kant de plaats in van Lammers terwijl bij de thuisploeg Losada het veld moest ruimen voor Van Huijksloot. Dat wat in de lucht hing gebeurde halverwege de tweede helft. Het was uiteindelijk Patrick van Diemen die met een ferme knal Van der Sleen verschalkte na een goed opgezette aanval. De koek was op bij Eindhoven dat nu de prijs betaalde voor het harde werken en de gedurfde tactiek.

Na afloop complimenteerde RKC-trainer Boeve de tegenstander en zei dat RKC moeite had gehad met het een-op-een-spel. De grootste tegenstander evenwel was het falend scorend vermogen. Leushuis vond de uitslag terecht. Hij was tevreden met het spel, niet met de uitslag. De Eindhoven-trainer erkende dat RKC een maatje te groot was maar verklaarde de komende wedstrijden wel met optimisme tegemoet te zien.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden