Pollux-coach Berendsen verwacht verandering in krachtsverhouding

De volleyballers van Dynamo en de vrouwen van Pollux hebben na de afronding van de eerste competitiehelft het heft stevig in handen....

Van onze volleybalmedewerker

AMSTERDAM

AMVJ liet zich in de aantrekkelijke topper tegen Pollux van zijn beste zijde zien. Onder leiding van de sterk spelende Lisette van de Ven en Jacqueline Huiszoon waren de Amstelveense vrouwen vrijwel gelijkwaardig. Het Oldenzaalse team was echter iets homogener en koelbloediger.

Dat bleek vooral in de boeiende slotfase waarin de Twentse speelsters een achterstand van 14-12 nog ombogen naar 14-16.

Pollux-trainer Jan Berendsen keek ondanks de zegereeks van zijn ploeg met enige reserve terug op de eerste helft van de competitie. 'De standenlijst geeft een beetje een vertekend beeld. Onze concurrenten zoals VVC en Volco zijn door pech en ernstige blessures nog niet echt op gang gekomen. Misschien trekken ze vóór 1 januari ook nog wel een paar nieuwe speelsters aan. Pas daarna weten we hoe de krachtsverhoudingen werkelijk liggen.'

Bij Zwolle - Dynamo op zondagmiddag was het verschil in voorbereiding van de ploegen opvallend. Dynamo-coach Casper Groenhuijzen deed niets extra's.

Hij vertrouwde volledig op de revanchegevoelens van zijn spelers die de herinnering aan de verloren wedstrijd om de supercup wilden uitwissen.

De spelers van Zwolle waren 's ochtends al voor tien uur in de hal en bereidden zich met een extra training zeer conscientieus voor. Onder leiding van de soeverein spelende middenman Joost Kooistra was Zwolle vrijwel de hele wedstrijd gelijkwaardig. De spelers van coach Gert Timmer scoorden in totaal zelfs één punt meer. In de slotfase gaf de routine van Dynamo echter de doorslag: 15-13, 13-15, 8-15, 15-4 en 12-15.

De talentvolle jeugd-international Martijn Dieleman (18) heeft VC Nesselande definitief verlaten, nadat hij anderhalve week geleden van de training was gestuurd. Door een vertrouwensbreuk tussen hem en coach Teun Buijs was er een onwerkbare situatie ontstaan. Rik Wiggers, eveneens jeugd-international en afkomstig uit de tweede, neemt in de selectie de plaats in van Dieleman.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden