Pirates-Neptunus

Sport: honkbal..

(P.B.)

Waar: Sportpark Ookmeer, Amsterdam

Wanneer: zaterdag, 14.00 uur

Waarom: Staat het vernieuwde Neptunus op de openingsdag van het honkbalseizoen op de rails of moet afgaande op het duel tegen Pirates voor een bijrol worden gevreesd? De meningen zijn verdeeld. 's Lands succesvolste honkbalclub aller tijden veroverde afgelopen jaar weer eens een landstitel, maar verloor het aureool van onaantastbaarheid. Elf spelers stapten op, onder wie zes internationals. Vijf van hen, Benner, Isenia, Monte, van Doornspeek en Cordemans, gingen in op lucratieve aanbiedingen van ADO.

Frans van Aalen, grote man achter de successen van Neptunus en cultuurbewaker van de club, had zich flink geërgerd aan de marktbedervende bedragen die de spelers werd geboden. Toch staat zijn honkbalbolwerk nog fier overeind. Legito, Sluiter, 't Hoen, en Comenencia zijn gebleven. Met de teruggekeerde Balentina, Gustina, Bernardina, een Tsjechische pitcher, Japanse buitenvelder en de herstelde Jongejan durft Van Aalen het wel weer aan.

TV: Zaterdag in Studio Sport vanaf 21.35 uur op Nederland 2

Landskampioen de laatste vijf jaar: Neptunus

Prognose: Met Balentina als motor overtuigt Neptunus en wint met1 0-2. Pitcher Markwell is lastig te raken voor zijn jonge tegenstanders. Hij weet ook hoe de oude rotten Edsel Martis en Alvarez moeten worden aangepakt.

(P.B.)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden