Parlement NBB akkoord met verhuizing Haarlem Week

De algemene vergadering van de Nederlandse basketbalbond (NBB) heeft zaterdag ingestemd met de verhuizing van de Haarlem Basketball Week naar Rotterdam....

Van onze basketbalmedewerker

ARNHEM

De bond is niet bang voor het kort geding dat de gemeente Haarlem zal aanspannen wegens contractbreuk. De verhuizing is ingegeven door de hoofsponsors van de HBW, Nike en Sprite. Die willen een grotere behuizing en een grote accommodatie.

Bondsvoorzitter Frits Brink, die later op de middag afscheid nam van de basketbalbond na zijn benoeming tot voorzitter van de NCRV, ontkende dat er sprake van een contract was. De Stichting Haarlem Basketball Week, waarin Sportinitiatieven Haarlem en de NBB elk voor 50 procent participeren, kent slechts statuten waarin, bij een geschil, arbitrage voorgeschreven wordt tussen de strijdende partijen.

'De NBB wil', zei Brink, 'op een nette manier, op basis van arbitrage, afscheid nemen van Haarlem. Maar ons besluit staat wel vast.'

Na de zestiende editie van De Week zullen beide partijen nog wel om de tafel gaan zitten in een poging nader tot elkaar te komen. Maar de uitkomst staat, voor wat de NBB betreft, al wel vast.

De afgevaardigden gingen akkoord met het voorstel de eredivisie van de mannen per 1 januari 1998 te verzelfstandigen. Het bestuur kreeg de bevoegdheid om met de FEB (Federatie Eredivisie Basketbalverenigingen) een convenant te ondertekenen, waarin vastgelegd is dat de clubs een eigen organisatie kunnen opzetten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden