Vivianne Miedema op 11 april in actie tegen IJsland. De spits scoorde in de oefenwedstrijd het eerste van vier Nederlandse doelpunten.
Vivianne Miedema op 11 april in actie tegen IJsland. De spits scoorde in de oefenwedstrijd het eerste van vier Nederlandse doelpunten. © ANP

Over de grens is meer te halen in het vrouwenvoetbal

Miedema gaat na Bayern München alweer naar volgende topclub, Arsenal

In het Nederlands elftal dat vanaf medio juli deelneemt aan het EK speelt bijna de helft van de spelers bij een buitenlandse club. Daar is het voor de beste Oranje Leeuwinnen interessanter.

Met het bekendmaken van de definitieve selectie van de vrouwenvoetbalploeg, de Oranje Leeuwinnen, is weer een stap gezet op weg naar het EK dat vanaf medio juli in Nederland plaatsvindt. Opvallend: twaalf spelers die over de grens hun brood verdienen, behoren tot het keurkorps. En nog eens twee, Twente-spelers Jill Roord en Lineth Beerensteyn, hebben al contracten getekend voor na de zomer bij Bayern München.

Op het WK in Canada in 2015 waren er negen spelers van de Oranje-selectie actief in het buitenland, vooral bij het Noorse Kvinner FK en het Zweedse Kopparbergs.