Nog geen rust in Yankee Stadium

Betty Fein was haar leven lang fan van de New York Yankees. In 1990 stierf ze en ze liet in haar testament opnemen dat haar as over het veld van Yankee Stadium zou worden verspreid als de Yankees kampioen werden....

Of ze lang van haar rust zal genieten, is echter de vraag. Yankee-eigenaar George Steinbrenner betoogt al jaren dat het vermaarde stadion in The Bronx niet deugt. Hij is op zoek naar een nieuwe locatie. Weg uit de historierijke arena, die Babe Ruth liet vollopen, is na het recente succes praktisch onbespreekbaar geworden.

Maar Steinbrenner is de verkeersopstoppingen voor en na de wedstrijden meer dan beu. Publiek laat het gedurende het seizoen afweten vanwege de moeilijke bereikbaarheid. Het hopeloos verouderd stadion beperkt hem bovendien in het maken van winst via business-boxen, en daar is het hem natuurlijk om te doen.

Om te kunnen verhuizen, heeft hij een aandelen-emissie bedacht en alle nog levende aanhangers mogen meedelen in de buit. De geschatte waarde van de legendarische club bedraagt 209 miljoen dollar. Met een publieke aandelen-emissie hoopt Steinbrenner een even hoog bedrag te ontvangen. Hij behoudt de percentuele meerderheid (51 tegen 49), en daarmee het beslissingsrecht.

Kritische volgers van Steinbrenner doorzien een plannetje. Misschien levert de aandelen-emissie helemaal niet het streefbedrag op. Dat 'gebrek aan loyaliteit' zou Steinbrenner vervolgens kunnen aangrijpen om het hele boeltje op te pakken en naar de Meadowlands in New Jersey te verhuizen. Daar is de plaatselijke overheid immers wel bereid om mee te betalen aan een nieuw stadion.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden