Niemand weet zeker of Olympia’s Tour doorgaat

Er is verwarring ontstaan rond de wielerwedstrijd Olympia’s Tour. Wim van Drunen maakte maandag bekend dat de koers volgend jaar wegens het ontbreken van een hoofdsponsor niet doorgaat....

ANP

Enkele uren later meldde Frank Boelé namens het bestuur echter dat de wedstrijd nog steeds op de agenda staat en dat Van Drunen al maanden geleden zijn voorzittershamer had ingeleverd.

De verwarring wordt veroorzaakt door een ruzie in het bestuur. Dit jaar traden vijf nieuwe namen toe tot het organisatiecomité. Dat vijftal botste recentelijk met de ‘oude garde’, waarna Van Drunen besloot bekend te maken dat Olympia's Tour in 2009 niet doorgaat.

‘Van Drunen is geen voorzitter meer. Hij heeft dus geen bevoegdheid om deze uitlatingen te doen’, meldt Boelé, ook organisator van de Zesdaagse van Amsterdam. ‘Wij hebben deze zomer een bijkans failliete inboedel overgenomen en werken nu hard om de organisatie op orde te krijgen. Olympia's Tour komt er volgend jaar gewoon.’

Van Drunen houdt vol dat de nieuwe bestuursleden nooit officieel zijn benoemd en dat hij inmiddels de samenwerking met dit vijftal heeft opgezegd. ‘Het bestuur dacht met deze nieuwe inbreng van insiders een goede toekomst voor de ronde te garanderen. Helaas bleek de toegezegde hoofdsponsor een luchtballon’, aldus Van Drunen.

Boelé benadrukt dat reeds enkele contracten zijn afgesloten en dat ook diverse ploegen hun deelname hebben bevestigd. De ronde wordt ingekort tot zes dagen, waardoor de organisatie hoopt de NOS, ploegen en sponsoren tegemoet te komen in hun wensen.

Olympia’s Tour werd in 1909 voor het eerst gehouden. Amateurs en beloftevolle profs lieten zich in de koers gelden. Wereldkampioen veldrijden Lars Boom won dit jaar.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden