Mentale begeleider weet veel van planten en kruiden

'E rik Reep? Nee, dat kan hem niet zijn. Mentale begeleider van het Nederlandse voetbalelftal, zegt u? Dat verbaast me', zegt Guus van der Meer, voormalig zakenpartner van Erik Reep....

Tynke Landsmeer

Meer informatie dan zijn leeftijd (53) gaf de KNVB vooralsnog evenwel niet prijs over hem. De verbazing van Van der Meer geldt vooral de achtergrond van de in Indonesië geboren Reep. Hij staat niet bekend als een mental coach.

Van der Meer dicht hem weliswaar grote kennis toe van fytotherapie (kennis van planten en kruiden) en acupunctuur, maar weinig op het gebied van psychologie. 'Je hoeft bij hem niet op praatsessies te rekenen met de groep', zegt Van der Meer. 'Hij is geen psycholoog.'

De behandelmethoden van Reep betreffen vooral de mentale begeleiding van het individu. Lichaam en geest worden in balans gebracht door middel van een combinatie van voedsel, acupunctuur en fysiotherapie.

John van 't Schip, assistent van Van Basten bij Oranje, kent Reep al langer. Als voedingsdeskundige had hij eerder Joop Oonk en Willeke Alberti (de schoonouders van Van 't Schip) onder behandeling. Van Basten kreeg steun van hem toen hij zijn zware enkelblessure moest verwerken.

Samen met Van der Meer was Reep bovendien de drijvende kracht achter de Power Plate Perfection Line, waarmee - naast de befaamde trilplaat - een voedingslijn werd ontwikkeld met krachtige, dopingvrije voedingssupplementen.

Van der Meer, directeur van sportcentrum All Sports in Amstelveen: 'Hij werd mij door iemand aangeraden en ik moet zeggen dat hij heel veel weet over afslankmethoden door middel van planten en kruiden. Ik wilde een voedingslijn op de markt brengen die absoluut dopingvrij was, want ik ben mordicus tegen doping. Daar wist hij veel van.'

Aan die samenwerking kwam een jaar geleden een einde. Naast het werk in zijn praktijk krijgt Reep nu de beste voetballers van Nederland onder zijn hoede.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden