Mensen

Zeeheld De Stichting M.A. De Ruyter, die de nagedachtenis aan admiraal Michiel de Ruyter in ere wil houden, is boos op PVV-voorman Geert Wilders....

Nederland - Japan Minder mensen hebben zaterdag naar de wedstrijd Nederland - Japan gekeken dan René van Dammen, kijkcijferexpert van de publieke omroep, voorspelde. Van Dammen veronderstelde dat het aantal kijkers in de buurt van de tien miljoen zou liggen. Het werden er ruim 5,7 miljoen. Hoeveel mensen de moeizame overwinning van Oranje buitenshuis hebben gevolgd, wordt pas maandag bekend. Het rechtstreekse verslag door de NOS van het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria met sportschoolhouder Daniel Westling trok zaterdagmiddag bijna 1,4 miljoen Nederlandse televisiekijkers.

Beatles De liedtekst van het laatste nummer van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, de klassieker van de Beatles, is in New York geveild voor 1,2 miljoen dollar, een kleine miljoen euro. Een Amerikaanse verzamelaar schafte de handgeschreven teksten van A Day in the Life vrijdag aan. Vooraf werd gedacht dat de tekst van John Lennon tussen de 500 en 800 duizend dollar zou opbrengen. Op het velletje papier bracht Lennon naast de tekst ook correcties en wijzigingen aan, met een balpen en een viltstift.

Balkenende bedankt Op de website die bedankberichten verzamelt voor scheidend premier Jan Peter Balkenende, zijn afgelopen week ruim 40 duizend boodschappen achtergelaten. De site www.jpbedankt.nl is in het leven geroepen door een groep Enschedese CDA-leden die met de geste de demissionair premier willen bedanken voor zijn inzet de afgelopen acht jaar.

Joran De naam Joran is niet langer populair in Nederland. De website van de Nederlandse Voornamenbank bevestigt een bericht daarover in NRC Handelsblad. De naam, die in 1973 voor het eerst aan een Nederlands kind werd gegeven, kende zijn hoogtepunt in 2006, toen 124 jongens de naam kregen. Vanaf dat jaar nam de populariteit af. Terwijl in 2007 nog 94 baby’s de naam kregen, waren het er in 2009 slechts 8. De bekendste Nederlandse Joran is Joran van der Sloot. De nu 22-jarige man wordt verdacht van de moord op de 21­jarige Stephany Flores in Peru.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden