Update

Leden rugbybond stemmen in met herstelplan

De leden van de Nederlandse Rugby Bond (NRB) hebben zaterdag een mogelijk faillissement voorkomen. Tijdens een bijzondere Algemene Ledenvergadering in Amsterdam werd een herstelplan vrijwel unaniem aangenomen. Vrijwel alle 12.000 leden van de noodlijdende bond gaan meebetalen aan het plan dat een tekort van ruim een miljoen euro moet wegwerken, zo maakte de NRB bekend.

null Beeld anp
Beeld anp

De acute zorgen, mede veroorzaakt door het organiseren van drie toernooien uit de Sevens World Series, openbaarden zich in december en werden het zittende bestuur fataal. De opvolgers onder leiding van voorzitter Janhein Pieterse stelden een ingrijpend herstelplan op dat zaterdag op goedkeuring werd onthaald. Het plan komt er onder meer op neer dat de leden een extra bedrag van 688.000 euro bijdragen. Dat gebeurt dankzij een bijdrage van 80 euro per seniorlid, junioren dragen 40 euro bij. Daarnaast zal er een fikse sanering worden doorgevoerd en komt er meer toezicht op de financiën.

'Dat de verenigingen vrijwel unaniem ons herstelplan hebben omarmd, is een geweldige steun in de rug', meldde Pieterse na afloop van de vergadering. 'Ook onze nationale en internationale partners, zoals World Rugby en NOC*NSF, stellen zich uiterst constructief op. Omdat wij met vrijwel alle crediteuren een akkoord hebben bereikt, kan het bestuur nu op een realistische wijze bouwen aan de financiële gezondmaking van de bond en aan de sportieve toekomst van het Nederlandse rugby.'

De leden eisten wel een onderzoek naar hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden