KNWU kan verder met 'schoon' wielrennen

Wielerbond KNWU kan aan de slag met het actieplan 'Koersen op een schone sport'. Het plan, opgezet in samenwerking met NOC*NSF en de Dopingautoriteit, is een voortvloeisel van de bevindingen van de commissie-Sorgdrager over doping in de wielersport.

null Beeld afp
Beeld afp

De KNWU meldde vandaag dat de subsidietoezegging van het ministerie van VWS, dat het plan als een proefproject ziet voor andere sporten, binnen is. Het actieplan moet leiden tot een verdere cultuurverandering in de (wieler)sport.

In samenwerking met de Dopingautoriteit en NOC*NSF worden nu al extra voorlichtingsactiviteiten en bijeenkomsten voor zowel renners als begeleiders georganiseerd. 'Er wordt binnen de KNWU veel ondernomen om de gewenste cultuurverandering tot stand te brengen. Dit sportbrede activiteitenprogramma waar onze sport in participeert, biedt een extra mogelijkheid om de aanbevelingen van de commissie door te voeren', liet KNWU-directeur Huib Kloosterhuis weten.

De plannen behelsen onder meer een 'challenge' waarin renners van jong tot oud worden uitgedaagd zich uit te spreken over dilemma's rond doping. Ook worden campagnes in gang gezet, voorlichtingsbijeenkomsten gehouden en wordt een onlinevoorlichtingsprogramma opgesteld, dat ook in andere sporten kan worden ingezet.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden