Update

Jumbo gepresenteerd als co-sponsor schaats- en wielerploeg

Jumbo heeft zich als tweede sponsor gebonden aan de gecombineerde schaats- en wielerploeg TeamLottoNL. Dat is bekendgemaakt bij de officiële teampresentatie in Utrecht. De formatie gaat verder als TeamLottoNL Jumbo.

null Beeld @LottoNL_Jumbo
Beeld @LottoNL_Jumbo

Ook het tenue dat de leden van de schaats- en wielerploeg de komende jaren zullen dragen, werd gepresenteerd. Dat zal overwegend geel-zwart zijn, waarbij de naam van Lotto de bijbehorende gele ballen prominent op de borst van de wielrenners is te zien. Ook BrandLoyalty, voorheen hoofdsponsor van de schaatsploeg, blijft als subsponsor betrokken.

Ook het tenue dat de leden van de schaats- en wielerploeg de komende jaren zullen dragen, werd gepresenteerd. Dat zal overwegend geel-zwart zijn, waarbij de naam van Lotto met de bijbehorende gele ballen prominent op de borst van de wielrenners is te zien. In de Ronde van Frankrijk zal de wielerploeg in een ander tenue gaan rondrijden, omdat het anders eventueel te veel verwarring zou geven met de gele leiderstrui.

Ook BrandLoyalty, voorheen hoofdsponsor van de schaatsploeg, blijft als subsponsor betrokken. Volgens mediaberichten bedraagt het budget van de gecombineerde sportploeg jaarlijks ongeveer 10 miljoen euro. 'We hebben afgesproken dat we daar geen mededelingen over doen', liet wielermanager Richard Plugge desgevraagd weten.
Ook over de verdeling van de sponsorgelden over de schaats- en wielerploeg wilde hij niets zeggen. De sponsorcontracten gelden in principe voor 4 jaar, met een evaluatie na 2 jaar.

Bij de wielerploeg, die na het afhaken van het Amerikaanse Belkin een nieuwe sponsor nodig had, staan renners als Robert Gesink, Wilco Kelderman, Laurens ten Dam en de Belg Sep Vanmarcke onder contract. Plugge blijft manager van de wielerploeg. De schaatsploeg van coach Jac Orie heeft olympisch kampioenen Sven Kramer en Stefan Groothuis binnen de gelederen, evenals de winnaars van olympisch zilver Jan Smeekens en Annette Gerritsen. De schaatsers maken volgende week bij de NK afstanden in Heerenveen hun debuut in hun nieuwe outfit.

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden