Johan Derksen per direct ontslagen door uitgever

Johan Derksen is vorige week op staande voet ontslagen door WPG Uitgevers. Dat bevestigt directeur Koen Clement, die verder geen commentaar wil geven. Derksen zou de voorwaarden van zijn contract geschonden hebben omdat hij van plan is een nieuw voetbaltijdschrift te starten.

Haro Kraak
Johan Derksen. Beeld anp
Johan Derksen.Beeld anp

Over het plan voor een nieuw voetbaltijdschrift sprak Derksen recentelijk in de VARA Gids. Het tijdschrift zou Voetbal Inside gaan heten en voor het tijdschrift zou hij samenwerken met Wilfred Genee, René van der Gijp, Wim Kieft, Hans Kraay jr. en Jan Boskamp. 'En we nemen allemaal ons netwerk mee', zei Derksen in het interview. Met dit plan zou hij zijn arbeidsovereenkomst met WPG schenden.

Derksen had al gedeeltelijk afscheid genomen van de uitgever van Voetbal International toen hij het tijdschrift eind vorig jaar met ruzie verliet. Derksen had zich regelmatig kritisch uitgelaten over het blad, waar hij sinds zijn vertrek als hoofdredacteur nog columnist was.

Derksen had nog een lopend contract bij WPG wat betreft de boeken van VI, die officieel onder uitgever De Bezige Bij vallen. Het gaat om bundels van zijn columns, maar ook om de bestsellers van Michel van Egmond, zoals Kieft en Gijp.

(VLNR) Rene van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen tijdens de opnames van het programma Voetbal Inside. Beeld anp
(VLNR) Rene van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen tijdens de opnames van het programma Voetbal Inside.Beeld anp

Voetbal International

In januari van dit jaar verbrak de redactie van het weekblad Voetbal International al elke vorm van samenwerking met het gelijknamige RTL7-programma. Tom van Hulsen, de hoofdredacteur van Voetbal International schreef dat de redactie in de begindagen nog trots was op het televisieprogramma, maar dat 'de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er inmiddels het nodige is veranderd. Vooral als het gaat om de toon van het programma.' Inmiddels is er een nieuw programma bij RTL 7 met Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp, Voetbal Inside geheten.

Ook stelde de hoofdredacteur dat het weekblad 'steeds vaker' de behoefte had zich te distantiëren van de uitlatingen die in het televisieprogramma werden gedaan.

(VLNR) Wilfred Genee, Rene van der Gijp, Wim Kieft en Johan Derksen tijdens de opnames van het programma Voetbal Inside. Beeld anp
(VLNR) Wilfred Genee, Rene van der Gijp, Wim Kieft en Johan Derksen tijdens de opnames van het programma Voetbal Inside.Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden