Honkbalteam wint ook zesde wedstrijd op WK

De Nederlandse honkballers hebben zaterdagavond in hun zesde WK-wedstrijd de eerste nederlaag weten te voorkomen met enkele daverende homeruns.

ANP

Oranje neemt ook dit positieve resultaat, 8-4 uiteindelijk, mee naar Italië, tenzij de Midden-Amerikaanse opponent zich niet zou weten te kwalificeren. Dat zou gezien de verrichting in Amsterdam, afgezien van de slotfase, eigenlijk wel jammer zijn voor de onpartijdige liefhebber in Rome.

Nederland kwam in de tweede inning op achterstand, voor het eerst dit toernooi. Tweehonkslagen van Juan Oviedo en Sandor Guido betekenden de 0-1. De ‘hitmen’ van Oranje, geroemd tot dusver voor hun slagkracht, konden pitcher Alvaro Lopez aanvankelijk moeilijk ‘raken’. De Nicaraguaanse starter kan geweldig hard gooien, maar niet erg gevarieerd en niet altijd even zuiver. In de eerste slagbeurt raakten alle honken bezet door vier wijd. Nederland kon evenwel niet profiteren van die scoringskans.

Dat lukte in de derde inning wel. Decaster kwam binnen na onder meer een verre tik van Randall Simon, die de scouts van de Amerikaanse proforganisaties met regelmaat wijst op de power in zijn armen. Daarna haalden ook Smith en Danny Rombley hard uit naar het outfield en kwam Nederland op 2-1. Het betekende de aftocht van Lopez op de heuvel.

De Nederlandse werper Rob Cordemans, die de ‘streep’ wel gemakkelijk afwisselt met een ‘curve', kwam in de gelijkmakende vierde slagbeurt serieus in problemen. Door een ‘basehit’ en geraakt werpen kreeg Nicaragua honklopers. Guido stuurde hen met een homerun over de thuisplaat: 2-4.

Het duel bleef hoogstaand en boeiend, met wisselende kansen. Nederland kreeg in de vijfde inning opnieuw honklopers op een, twee en drie, maar Jairo Pinedo liet hen daar, met veel dank aan zijn alerte en goede velders. Ook Diego Garcia, de derde pitcher van dienst, en zijn ‘relievers’ konden zwaar op hen leunen. Tegen de enorme dreunen van Smith, Decaster en De Jong, ver over de muur in het linksveld, hielp niets. Dennis Neuman, de opvolger van Cordemans, gooide onderwijl de deur wel professioneel dicht.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden