Godslastering komt nieuwkomer Smajic op duur punt te staan

Met enige spanning werd uitgekeken naar het eredivisiedebuut van Nermin Smajic. De kopman van debutant De Korenbeurs heeft internationaal al enkele aardige dingen laten zien, maar de vraag was wat hij kon uitrichten tegen de Scylla-routiniers 'Pietje' Bakker en Peter-Paul de Vrind....

Van onze tafeltennismedewerker

LEIDEN

De indeling koppelde hem wel aan Bakker maar niet aan De Vrind. Smajic, een vluchteling uit Bosnië, begon met vrij gemakkelijke winst tegen de 15-jarige Bader Lfatmi (19-21, 14-21). Bij een 3-1 voorsprong voor Scylla was Bakker zijn tegenstander.

De Leidenaar heeft niet meer de ambitie toptafeltennis te spelen. Hij heeft zich toegelegd op zijn maatschappelijke carrière. Dat betekent weinig trainen en vooral 'leunen' op routine en slimheid. En daarvan heeft hij met zijn verleden in het Nederlands team en in de Duitse competitie nog voldoende in huis.

In de eerste game overblufte Smajic met zijn prima service en sterke eerste bal Bakker volledig (13-21). Bakker vocht zich met 22-20 terug om tenslotte met 21-19 te finishen.

De partij beleefde op 19-19 zijn climax toen Smajic, die in no-time voortreffelijk Nederlands heeft geleerd, na een zeer goed verstaanbare vloek op puntaftrek werd getrakteerd.

De Korenbeurs-coach Luc Janssen: 'Nermin heeft als structureel probleem dat hij niet lang genoeg geconcentreerd op het spel kan blijven.'

Dat bewees Smajic vooral in de derde game, waarin hij een 14-5 voorsprong nam. Hij had de winst maar voor het oprapen. Maar Bakker kroop dichterbij en de ergernis hoopte zich op in het lijf van Smajic.

Het duel Bakker-Smajic was speltechnisch zeker het hoogtepunt van een wedstrijd die door Scylla routinematig met 5-2 werd gewonnen. De Korenbeurs' derde man Arjan Karbaat, die regelmatig met de nationale selectie mee traint, werd met zeer ruime cijfers geklopt door Scylla's topduo. Tegen De Vrind bijvoorbeeld kwam hij niet verder dan twee keer 21-9.

In de Schiedamse formatie ontbrak Danny Maas vanwege rugpijn. Hij speelde voor de wedstrijd wel in, maar Janssen achtte de kans op opgave te groot. Zijn vervanger Jeroen Bastiaansen deed zijn plicht en klopte Bader Lfatmi.

Korenbeurs-coach Luc Janssen: 'De afwezigheid van Danny heeft ons waarschijnlijk de winst in het dubbelspel gekost en daardoor een wat betere uitslag.'

Scylla-speler De Vrind: 'Ik vind De Korenbeurs wel een aanwinst voor de eredivisie, maar je kunt zien dat ze nog weinig ervaring hebben. Daar hebben wij van kunnen profiteren.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden