Gemeentelijk geharrewar dupeert Tachos

Na de eenvoudige 18-28 winst op degradatiekandidaat Swift staat Tachos nu net over de helft van de competitie al vijf punten los van nummer zes....

Van onze handbalmedewerker

De raadscommissie sport van Waalwijk heeft B & W negatief geadviseerd over het verzoek van de stichting Tophandbal Tachos om de Taxandriahal te privatiseren. Er lijkt zelfs geen onderzoek of discussie mogelijk.

De situatie is voor Tachos nijpend geworden. 'Het aantrekken van goede sponsors om het niveau vast te houden is een moeilijke zaak, wanneer de faciliteiten niet op niveau zijn. Tot op heden is dit met veel kunst en vliegwerk gelukt', aldus Hans van Mierlo, voorzitter van de topsportsectie van Tachos.

Reeds in 1994 werd door de gemeente Waalwijk aan Tachos een voor topsport geschikte accommodatie beloofd. In een raadsbesluit van 1996 werd uiteindelijk besloten tot de aanbouw van een tweede hal, geschikt voor tophandbal, achter de Taxandriahal. Maar dat ging niet door.

In 1997 kwam een nieuw te bouwen hal op landgoed Driessen aan de orde. 'Nu is er nog helemaal niets gerealiseerd. We worden al zes jaar aan het lijntje gehouden. Nog langer wachten betekent het einde van eredivisiehandbal in Waalwijk.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden