Fortuna Sittard uit financiële problemen

In Sittard is ook komende seizoen betaald voetbal te zien. Op de clubwebsite meldt Fortuna woensdag dat de clubleiding een oplossing heeft gevonden voor het liquiditeitsprobleem van afgelopen seizoen. Het was lange tijd onzeker of de Limburgse voetbalclub Fortuna Sittard volgend jaar nog zou bestaan.

Leeg stadion van Fortuna Sittard Beeld anp

De begroting voor het seizoen 2016-'17 die Fortuna bij de KNVB heeft ingeleverd voldoet aan alle eisen. 'Alle verplichtingen die voortvloeien uit het crediteurenakkoord kunnen worden nagekomen. Ook voldoet de begroting voor het komende seizoen aan het verplichte plan van aanpak, dat Fortuna Sittard in een eerder stadium met de licentiecommissie van de KNVB afstemde. De accountant van Fortuna Sittard heeft de nieuwe begroting beoordeeld en geaccordeerd.'

In maart meldde Fortuna in acute geldnood te zitten. Volgens de club zijn de problemen onder andere ontstaan omdat er geen overeenstemming is bij de huidige investeerders. Eerder spaarde voetbalbond KNVB de Limburgse club. De voetbalclub kon de licentiecommissie van de KNVB niet overtuigen dat de club financieel gezond is, maar mocht het seizoen afmaken.

Uitstel
Fortuna kreeg al drie keer uitstel voor het inleveren van jaarcijfers over het seizoen 2014-'15 en de prognose voor het huidige seizoen. Ook de halfjaarcijfers voor dit seizoen wilde Zeist uiterlijk 1 maart inzien. De voetbalbond is niet overtuigd van de financiële situatie van de Limburgers. In 2009 zat Fortuna ook al in de financiële problemen. De club werd toen op het laatste moment van de ondergang gered. Ook sportief gaat het niet goed met Fortuna. De ploeg staat op een zestiende plaats in de eerste divisie.

Clubadviseur Paul van der Kraan benadrukte vorige week dat Fortuna er alleen weer bovenop kan komen als de club weer gaat leven in de regio. Financiële injecties zijn volgens hem 'pleisters op een open wond'. De clubadviseur spreekt van 'symptoombestrijding zonder dat de oorzaak van het probleem is aangepakt.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden