Feyenoord

Net als de vroegere PSP-ers voelen Feyenoord-supporters zich per definitie verongelijkt. Ik kan het weten want ik ben er zo één....

Een Feyenoord-supporter, wel te verstaan. Het energieke Hand in Hand kameraden ontroert me, de laffe PSP-attitude (overal 'Tegen', maar zelf eens besturen, ho maar) heeft me altijd geïrriteerd.

Overigens moet het clublied in de vertrouwde Jacky van Dam-versie worden gedraaid. Van die house-uitvoering die nu door de Kuip schalt, raakt een mens volledig opgefokt. Waarom denkt u dat Feyenoord dit seizoen in al zijn thuiswedstrijden al een rode kaart heeft gekregen?

Ter zake nu: het seizoen is nog maar amper begonnen of de Volkskrant wordt naar traditie bestookt met boze brieven van Feyenoord-supporters. En erger: ze zeggen allemaal hun abonnement op en lopen, naar ik vermoed, massaal naar het Algemeen Dagblad over. Tot uw dienst, meneer Van Dijk.

Mijn hoofdredacteur verzocht mij gisteren het schrijven over Feyenoord toch vooral aan anderen over te laten. U moet weten, ik ben de ergste. De door mij beschreven afscheidswedstrijd van Ronald Koeman deed half vak-S het abonnement opzeggen. Op 16 januari schreef ik op deze plek een liefdesverklaring aan Feyenoord en hupsakee, vier rijen Maastribune bedankten voor de Volkskrant.

Feyenoord-supporters zijn behalve verongelijkt leesblind. Ze denken iets te lezen wat er niet staat. Het groot-Joodse complot! Want alle sportjournalisten zijn Ajax-fans. PSP-ers peinsden er niet over te besturen. Want alle bestuurders zijn zakkenvullers en machtswellustelingen.

Dus nog één keer en heel langzaam lezen: IK BEN VOOR FEYENOORD.

U ziet, dat 'verzoek' van mijn hoofdredacteur om niet over Feyenoord te schrijven leg ik naast mij neer. Om ethische redenen (het grote goed van de vrije pers; ik bedoel, wèl in deftige commentaren de roddelpers ervan langs geven in de kwestie-Di, en ondertussen geniepig proberen mij de mond te snoeren) maar ook om praktische: als ik beroepshalve niet meer naar de Kuip mag kom ik nooit meer in mijn geliefde stadion. Een sportjournalist dient objectief te zijn dus een Feyenoord-seizoenkaart als in vroeger jaren zit er voor mij niet meer in.

Mag ik het handjevol overgebleven Feyenoord-fans/tevens Volkskrant-abonnees tenslotte nog één advies geven? Lach, lach, lach!

Om al die malle stukjes die nu in de kranten verschijnen over het 'zekere' kampioenschap van Ajax (koop het nieuwe Parool van afgelopen maandag en lach).

Om de krampachtigheid waarmee zekere journalisten vergeten te melden dat het huidige Ajax wemelt van de buitenlandse aankopen en amper eigen jeugd telt (het maakt mij niks uit hoor, maar als Feyenoord zo is samengesteld is dat kennelijk erg).

Om de terugkeer van Van Gobbel. Om de aanstaande terugkeer van Taument. Lach, lach, lach.

En verder zeg ik de voormalige PSP-ers graag na: alle wapens de wereld uit! (behalve de flying

tackle van Boateng).

Marcel van Lieshout

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden