EK-Toptoeter

Pruiken, fluitjes, klompen, vlaggen, feestneuzen: de commercie stort zich massaal op het Nederlands elftal. Het lot van de handelaars ligt nu in handen van de voetballers....

Het beste attribuut uit het grote aanbod Oranje-dingen heeft natuurlijk weer nauwelijks een stuiver gekost en blinkt bovendien uit in zijn eenvoud: de EK-Toeter van Expert.

De verkoopketen van huishoudelijke apparaten geeft de toeter gratis mee aan klanten die 125 gulden of meer bij hem besteden. Die voorwaarde lijkt streng, want het ding is zo simpel dat je je in eerste instantie afvraagt waarom hiervoor eerst 125 piek moet worden uitgegeven. Toch bewijst Expert dat een ouderwetse toeter zeer efficiënt en vooral superleuk kan zijn.

Dankzij oeroude natuurwetten ben je met de trechtervormige EK-Toeter op relatief grote afstand nog zeer goed te verstaan. Schreeuwen is niet eens nodig. Ter redactie was een collega die twintig meter verderop op haar bureau was geklommen om iets aan de muur te hangen, zonder stemverheffing tot de orde te roepen. Een redacteur die een beetje over de burelen liep te drentelen, kon op normale toon aan het werk worden gezet. In een stadion of een rumoerig café zal de gebruiker zijn stem waarschijnlijk wel enigszins moeten opzetten.

Vanzelfsprekend is het idee voor de EK-Toeter niet op een namiddag ontstaan. Er ging een brainstormsessie aan vooraf waaraan afgevaardigden van Expert, een reclamebureau en de fabrikant van oranjespullekes meededen. Maar dan héb je ook wat. De toeter is gemaakt in een oplage van 25 duizend stuks. Dat wordt dus rennen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden