Eindelijk maakt Wang geld over naar ADO

ADO Den Haag kan weer rustig ademhalen. De voetbalclub heeft eindelijk geld ontvangen van United Vansen. Gedurende vele maanden was er onduidelijkheid over de investering uit China. Vrijdag kon de club dan toch melden dat Hui Wang over de brug was gekomen.

Wang voor het stadion van ADO. Beeld anp
Wang voor het stadion van ADO.Beeld anp

ADO gaat de KNVB zo snel mogelijk vragen om de club terug te zetten naar de zogenoemde categorie 2. In categorie 1 zitten de clubs die onder curatele staan van de Nederlandse voetbalbond. ADO belandde in die categorie door het uitblijven van de betalingen door de Chinese eigenaar van de club.

Hoeveel geld er is gestort op de rekening van de Haagse voetbalclub wil directeur Jan Willem Wigt niet zeggen. Wel zou het ruim voldoende zijn om uit de benarde categorie 1 te komen.

Algemeen wordt aangenomen dat de Chinezen zo'n 3,7 miljoen euro zouden investeren in de club. Dat was nodig om de begroting van ADO sluitend te krijgen.

Stroeve start

In december werd duidelijk dat het geld nog altijd niet binnen was, terwijl dat wel was toegezegd door Wang. Er volgde opnieuw een periode van gesteggel, waarbij de club en de financier naar elkaar uithaalden. Het beloofde bedrag werd echter nog altijd niet overgeboekt.

Ook al was er een twist, Hui Wang heeft nooit gezegd dat hij het geld niet zou overmaken. Hij vond echter dat hij als baas van United Vansen het recht had te bepalen wanneer het bedrag zou worden gestort.

'Ons zakelijk huwelijk kende een stroeve start, maar door de goede gesprekken die wij afgelopen maand hebben gevoerd, is duidelijk geworden dat wij samen verdergaan. Zowel zakelijk als sportief liggen er nog veel kansen in Nederland en China', aldus Wang.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden