Dynamo moet alle zeilen bijzetten tegen fel ZVH

Met veel moeite handhaafden de volleyballers van koploper Dynamo tegen ZVH hun ongeslagen status. In een eerste vijfsetter van dit seizoen bleven ze via 15-12, 13-15, 15-9, 9-15, 8-15 nog net overeind....

ZVH wilde per se winnen om nog naar de derde plaats te kunnen doorschuiven. Daardoor zouden de Zuid-Hollanders Dynamo in de tweede ronde van de play-offs kunnen ontlopen. Dynamo op zijn beurt wilde zich ontdoen van de kater van de twee dagen eerder volkomen onverwacht verloren bekerwedstrijd tegen Capelle.

Deze uitgangssituatie leverde voldoende ingrediënten op voor een boeiende, ruim tweeëneenhalf uur durende wedstrijd die veel leerde over het huidige peil van het clubvolleybal. De ploegen bleken aan elkaar gewaagd en etaleerden vooral in de eerste twee sets grote kwaliteiten.

Behalve de soeverein spelende ZVH-middenman Michiel van de Kuip bleek echter geen enkele speler in staat tot een constante prestatie. De coaches Buijs (ZVH) en Gerbrands moesten daardoor vaak wisselen en de trainer van de Apeldoorners had daarbij de gelukkigste hand. Tijdens de laatste twee sets bracht hij de talentvolle Twan van Cuijk (19) en Arthur Vennik in en juist zij hielden hun ploeg op de beslissende momenten in het rechte spoor.

Ondanks de overwinning wilde Gerbrands niet verhullen dat zijn vermoeid ogende ploeg plotseling 'in een klein crisisje' zit. 'We hebben de laatste weken heel intensief getraind en de nederlaag tegen Capelle is hard aangekomen. Misschien is het wel goed om met z'n allen eens een avond naar de kroeg te gaan'

Stand eredivisie vrouwen: VVC 17-32, Volco 17-26, Martinus, AMVJ en Pollux 17-22, Olympus 17-16, Sliedrecht Sport 17-12, Zaanstad 17-8, VC Weert 17-6, Sudosa 17-4.

Mannen: Dynamo 17-34, Capelle 17-26, Zwolle 17-24, ZVH 17-22, AMVJ 17-18, Vrevok 17-14, Ekspalvo en Brevok 17-10, Sudosa en Martinus 17-6.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden