Driebandenploeg uit Hoeven stunt opnieuw

Hoeven heeft tot nu toe in de eredivisie driebanden de meest opmerkelijke rol gespeeld. De Brabantse formatie, vorig jaar net niet goed genoeg om deel te mogen nemen aan de play-offs, verloor de eerste twee wedstrijden in de nieuwe jaargang van mindere tegenstanders....

Van onze biljartmedewerker

Daarna kwam de wederopstanding. Eerst werd oud-kampioen Hengelo in eigen huis met 8-0 verslagen, de week daarna moest Heeswijk-Dinther er met 2-6 aan geloven en in de vijfde ronde stuntte de ploeg weer. Landskampioen Heemstede kon in Hoeven maar net een nederlaag afwentelen. Niettemin verloor de Noord-Hollandse formatie een punt: 4-4.

Dick Jaspers, die in 21 beurten met 27-50 (2.380) van Eddy Leppens won, en Dion Nelin, vorige week nog winnaar van de internationale Grand Prix in Bussum, die met dezelfde cijfers maar dan in 37 beurten van Jef Philipoom won, voorkwamen de nederlaag voor Heemstede. Bij de Brabanders was Gerwin Valentijn tegen Tonny Carlsen (50-43 in 37 pogingen) goed op dreef en bezorgde Jean-Paul de Bruijn Henk Habraken zijn eerste nederlaag voor zijn nieuwe ploeg: 50-30 in 39 beurten.

Crystal Kelly, dat met 2-6 bij Zundert won en Frédéric Caudron in slechts 19 beurten met 19-50 (2.631) van Louis Havermans zag verslaan, is nu de enige koploper. De ploeg uit Waalwijk heeft nog geen enkele verliespunt. Arpa uit Etten-Leur, dat met 0-8 bij LB/Goes won, klom naar de derde plaats. Het werd daartoe in de gelegenheid gesteld door Hengelo, dat in Utrecht niet wist te winnen: 4-4.

In Goes moest op ongebruikelijke wijze de wedstrijd tussen de plaatselijke club en het beste team uit Etten-Leur worden onderbroken. De Belgische kopman van de thuisploeg, Francis Forton, werd telefonisch meegedeeld dat zijn vader plotseling was overleden.

Daardoor werden in onderling overleg de partijen herschikt. Het betekende dat Roland Uytdewillegen, die tegen Anno de Kleine op dat moment met 8-10 de leiding had, zijn wedstrijd moest beëindigen, om in de tweede sessie tegen Jan Arnouts aan te treden.

Raymond Nicodem, reserve en teamleider, nam de partij tegen De Kleine waar, die hij volledig onvoorbereid verloor. 'Na dat bericht kon Francis niet meer spelen. Ik weet niet of het reglementair goed is geweest wat we gezamenlijk hebben besloten, maar dat interesseert me eigenlijk niet. We moesten ineens een oplossing vinden', aldus Raymond Nicodem.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden