Assaidi zit er beteutert bij in de laatste minuten van de wedstrijd tegen ADO, een stom balverlies in blessuretijd van de eerste helft was het begin van de ellende. Twente verliest van ADO met 2-1.
Assaidi zit er beteutert bij in de laatste minuten van de wedstrijd tegen ADO, een stom balverlies in blessuretijd van de eerste helft was het begin van de ellende. Twente verliest van ADO met 2-1. © Guus Dubbelman / de Volkskrant

Degradatie lijkt onvermijdbaar, maar in Twente blijven ze strijdbaar

FC Twente lijkt te gaan degraderen, met verregaande gevolgen voor de financiën. Maar de club blijft belangrijk in de regio en is strijdbaar om zo snel mogelijk terug te keren in de eredivisie.

FC Twente wist degradatie twee jaar geleden ternauwernood te ontkomen.  Destijds strafte de licentiecommissie Twente voor het gevoerde wanbeleid, maar  de club werd op het laatste moment gered door een beroepscommissie die het vonnis van de licentiecommissie vernietigde.

Zo'n ontsnapping lijkt onmogelijk na de nederlaag bij ADO Den Haag (2-1) van zaterdagavond. Met nog drie wedstrijden te gaan moet de hekkensluiter, die sinds december geen wedstrijd meer won, vier punten zien goed te maken op Sparta.