De dans om de WK-kaarten

Minder dan zes maanden te gaan tot het WK voetbal in Duitsland begint! Wie zijn toegangskaarten nog steeds niet besteld had, kan sinds maandag intekenen op de derde lichting tickets die de FIFA de deur uitdoet....

De komende tijd willen we de dans om de kaarten op deze plekvolgen. Wie ervaringen heeft - goede of slechte - met hetbestellen van tickets via de KNVB, de FIFA of de tientallenreisorganisaties en andersoortige bureaus die zich op de verkoopvan kaarten en arrangementen storten, kan zijn verslag mailennaar achterkant@volkskrant.nl. We willen zien welke route demeeste kans oplevert, of het nu om een wedstrijd van hetNederlands elftal gaat of om een - ongetwijfeld ook aantrekkelijk - duel van Togo of Trinidad en Tobago. Is de gangvan zaken een beetje eerlijk? Heeft de hoogste bieder de meestekans? Oplichters op internet gesignaleerd? Allemaal dingen diewe graag willen weten.

Intussen genereert de procedure in de virtuele ticketshop vande FIFA, op de officiële site fifaworldcup.yahoo.com, al eengeheel eigen stortvloed aan vragen. Een kleine greep: zou je meerkans maken als je jezelf opgeeft als neutrale toeschouwer, inplaats van als Oranjefan? Kun je beter met een creditcard van deFIFA-sponsor Mastercard betalen dan per bank? Enzovoort,enzovoort.

Eén volstrekt onbehoorlijke vraag dient zich ook nog aan:rolstoelrijders hebben een aparte mogelijkheid om zich op tegeven; hun kaarten zijn duur, maar een begeleider mag gratis mee.Loont de aanschaf van een rolstoel?

Wie het weet, mag het mailen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden