Co Adriaanse geen trainer bij Feyenoord

Co Adriaanse ziet af van een functie als trainer bij Feyenoord. Dat staat vrijdag op de website van de Rotterdamse voetbalcub. Feyenoord vroeg Adriaanse om Erwin Koeman op te volgen, maar om persoonlijke redenen ziet hij daar vanaf.

Van onze redactie

Wel zou Adriaanse zich kunnen vinden in de doelstellingen en ambities van Feyenoord. De club zegt de keuze van Adriaanse te respecteren. 'Feyenoord gaat onverminderd verder met het zoeken naar een opvolger van Erwin Koeman. De club zal op korte termijn gesprekken voeren met een nieuwe kandidaat-hoofdtrainer', zo staat op de Feyenoord-site te lezen.

Stilzwijgen
Peter Bosz, technisch manager van Feyenoord, hulde zich vrijdagochtend vroeg nog in stilzwijgen over de situatie rond Adriaanse. De Telegraaf meldde in de vrijdageditie al dat de 59-jarige Adriaanse niet bij Feyenoord aan de slag zou gaan. ‘Ik ontken en bevestig niks. Alles wat ik nu zeg, kan verkeerd overkomen. Misschien later vandaag’, liet Bosz weten.

Feyenoord reisde eerder deze maand met een zware delegatie naar Oekraïne om Adriaanse als nieuwe trainer te strikken. De oud-coach van onder meer Willem II, AZ en Ajax had net in goed onderling overleg zijn contract bij Metallurg Donetsk ingeleverd. Spelers, supporters, bestuursleden en sponsors van Feyenoord spraken in de afgelopen weken allemaal hun voorkeur uit ten opzichte van Adriaanse.

Onderhandelingen
Na uitgebreide onderhandelingen in Oekraïne volgde in het afgelopen weekeinde nog een kort telefonisch onderhoud tussen Adriaanse en Bosz. De trainer liet daarop weten dat hij nog enkele dagen bedenktijd nodig had en dat er waarschijnlijk voor het einde van de week duidelijkheid zou zijn over zijn mogelijke dienstverband bij Feyenoord.

Het is nog onduidelijk wat Adriaanse precies bedoelt met persoonlijke overwegingen. Het kan zijn dat hij een nieuw avontuur in het buitenland verkiest boven een rentree in de eredivisie. Mogelijk zijn de eerste contacten met Feyenoord hem niet helemaal bevallen. Adriaanse zou zich in de besprekingen met de Rotterdamse clubleiding hebben gestoord aan de brede publiciteit rond de onderhandelingen. Ook zou hij zich hebben afgevraagd wie het nu precies voor het zeggen heeft in De Kuip. Wellicht stonden ook zijn salaris en het budget Adriaanse niet aan. Hij vreesde misschien ook dat hij als Amsterdammer in Rotterdam-Zuid de tijd niet zou krijgen van het kritische en fanatieke legioen om iets op te bouwen bij de topclub in verval.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden