Bunga Melati in financiële problemen door piramidespel

Bunga Melati is in financiële problemen gekomen door het aangaan van een sponsorovereenkomst met de exploitant van een piramidespel...

ANP

ANP

TILBURG

Volgens het bestuur heeft de koploper in de zaalvoetbalcompetitie een schade geleden van 40 duizend gulden. Mensen rond de Tilburgse club schatten het verlies op ongeveer twee ton.

In mei vorig jaar ging het piramidespel Seven-for-One de zaalvoetballers sponsoren. In ruil voor reclame zou het bedrijf gelden voor de club beleggen. Dat zou volgens de berekeningen binnen vijf jaar vijf miljoen gulden op moeten leveren. Dat bedrag wilde Bunga besteden aan het bouwen van een eigen hal in de wijk Stappegoor.

De Tilburgers zagen tot op de dag van vandaag echter nog geen cent. Het bestuur keerde zelfs 40 duizend gulden aan schadevergoedingen uit aan voetballers die hun eigen geld hadden belegd in het piramidespel. Eén speler, de Belg Beyers, belegde samen met familieleden zelfs 28 duizend gulden.

Door het uitkeren van schadevergoedingen raakte de vereniging in liquiditeitsproblemen. Daardoor vertrokken de sterspelers De Bever, Lettinck en Langenhuijsen.

Volgens voorzitter Jac Maes gaat de bouw van de nieuwe hal wel door. Die moet er, misschien in een wat eenvoudigere vorm, in 2001 staan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden