Buitenlanders belangrijk voor Kampong

De nieuwe buitenlandse cricket-inbreng bij het Utrechtse Kampong is zaterdag in de eerste ontmoeting in Haarlem tegen Rood & Wit van beslissende betekenis geweest....

De start van Rood & Wit aan bat zaterdagmorgen was sensationeel: op de allereerste bal van Khan bleef Haarlemmer Maarten Barnhoorn het antwoord schuldig: het wicket vloog in flarden, en dat exact na 8 seconden op de klok. Waarschijnlijk een record in de landelijke hoofdklasse en uiteraard een dramatisch begin voor de Haarlemmers. De negatieve lijn werd vervolgens doorgetrokken na het vertrek van Edward van Haasteren (14) en Den Hartog (13). De nieuwe Haarlemse aanwinst, de Australiër Colin Miller (vice-captain van het nationale cricket-team van Tasmanië), stelde hierna orde op zaken en knalde in 25 minuten tijds 48 runs in de boeken. Met de lunch-stand van 101 voor 3 in 34 overs, bleef er voor Rood & Wit hoop op een gunstige score.

Pal na de lunch echter verdween ook Miller, na een actie van Asif (55 runs). De overige batsmen van de Haarlemmers werden binnen een uur weggeslagen: 168 all out. Edwards nam 3 wickets (3/lO/lO), Asif 2 voor 36 in 11 overs en Khan ten slotte 2 voor 39 in 10 overs.

Kampong startte voorzichtig, maar mede door de zwakke aanval van Rood & Wit en de vele fouten in het veld, werd het karwei door de beide internationals Khan en Cantrell beheerst en kalm voltooid. Bij de Haarlemse aanval was de Australiër Miller de beste man: 3/36/ll; Den Hartog kwam tot 1/41/11.

Gezien het spel en optreden van een groot aantal spelers bij de Haarlemmers, zal Rood & Wit ook dit seizoen geen rol van betekenis kunnen spelen in de strijd om de nationale titel. Eerder zal men moeten vechten tegen degradatie. Een handicap was zaterdag ook het ontbreken van Rob Schoof bij de Haarlemse ploeg door een blessure.

Landskampioen Excelsior liet in Amstelveen geen spaan heel van een verzwakt VRA: de Schiedammers noteerden 128/3 (Goodwin 77 n.o.), VRA eindigde teleurstellend op 127 a.o (Groot 36). Ook Hermes DVS kwam op eigen veld gedecideerd uit de startblokken: 233/9, ACC 137 a.o.

Uitslagen Hoofdklasse: HBS - Ghandi 2-0, Rood & Wit - Kampong: 0-2, VCC - Quick: 0-2, Hermes DVS - ACC: 2-O, VRA - Excelsior: 0-2, HCC - VOC: 0-2.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden