Brokking vindt emplooi voor Britten bij Martinus

Engels wordt de voertaal bij de mannenploeg van volleybalvereniging Martinus. Het team wordt het komend seizoen louter bemand door Britse internationals....

Van onze verslaggever John Volkers

Het in Amstelveen gedetacheerde Britse team wordt gecoacht door een oud-Martiniaan, Harry Brokking. Hij is als Britse bondscoach belast met de opdracht een representatief team samen te stellen voor de Olympische Zomerspelen van 2012, in Londen.

Brokking verklaarde in het weekeinde dat het kiezen was tussen een permanent trainingskamp in Sheffield en een langdurige stage in Nederland. Hij vond emplooi voor zijn spelers in de eigen Martinus-kring.

Daar stopte de vaste sponsor Brother en waren de geldmiddelen uitgeput. Het eerste vrouwenteam wordt van geld voorzien door Dela. Met deze stap heeft Martinus, de club die ooit het Bankrasmodel onder zijn hoede had, twee nationale ploegen onder zijn vlag: het Nederlandse vrouwenteam van coach Selinger en de Britse mannenploeg van Brokking.

Het Britse Martinus mag na overleg met de nationale volleybalbond in de Nederlandse eredivisie uitkomen. Die heet volgend seizoen A-League. De omvang van die klasse is ingekrompen van tien naar acht clubs.

Richard Callicott, de voorzitter van de Britse volleybalbond, toonde zich verheugd over de samenwerking met de Nederlandse collega’s. ‘Dit geeft een enorme steun aan onze voorbereidingen op Londen 2012. Zeker van een club met de statuur van Martinus.’

De gemeente Amstelveen toonde zich enthousiast over de samenwerking met de Britten. Het zou de internationale bekendheid van Amstelveen als volleybalstad versterken. En Britse bedrijven die zich in de omgeving vestigen, zouden mogelijke sponsors kunnen zijn. Verder biedt de samenwerking perspectief voor de voorbereiding op de Spelen van Londen.

De Britten gaan van oktober tot april in Amstelveen spelen en trainen. In mei keren ze terug naar Engeland. Dan zal Martinus een nieuw mannenteam hebben samengesteld.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden