Boze Nederlandse basketballers in opstand

De Nederlandse basketballers zijn in opstand gekomen. De spelers van Oranje hebben belangenorganisatie NL Sporter ingeschakeld om te voorkomen dat de Nederlandse Basketball Bond (NBB) de stekker trekt uit de belangrijkste Nederlandse mannenploegen.

null Beeld

De NBB kondigde onlangs aan vanwege gebrek aan geld het programma voor de mannen voor 2 jaar stil te leggen.

De spelers hebben een brief geschreven aan de NBB, waarin zij hun onvrede uitspreken over de gang van zaken. Zo moesten ze via-via horen dat de bond het seniorenteam en de selectie voor spelers onder 20 jaar wil schrappen.

De basketballers hopen tijdens de algemene ledenvergadering van de bond in gesprek te kunnen gaan met het bestuur. 'We willen naar andere opties kijken om het Nederlands team te redden', aldus oud-basketballer Sander van der Holst, tegenwoordig bestuurslid bij NL Sporter.

De 45-voudig international wilde niet zeggen welke opties de basketballers in gedachten hebben. 'We willen niet te veel in detail treden, maar constructief praten met de NBB. Ons doel is te voorkomen dat het Nederlands mannenteam wordt geschrapt.'

Tijdens de competitiewedstrijden van komend weekeinde wordt met ludieke acties aandacht gevraagd voor deze zaak. Over mogelijke juridische stappen tegen de bond is binnen Oranje nog niet gesproken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden