Update

Amateurtak KNVB flink in de min

De amateurtak van de KNVB heeft het afgelopen seizoen afgesloten met een negatief saldo van 3,6 miljoen euro. Dat meldde de KNVB in een persbericht over de jaarcijfers van de amateurs en profs. De sectie betaald voetbal boekte een plus van 1 miljoen euro.

null Beeld anp
Beeld anp

Het aanzienlijke tekort is vooral ontstaan door een 2,5 miljoen euro kostende reorganisatie, die in één keer is meegenomen op de jaarrekening. Ook het afstoten van het beachsoccer leverde een flinke kostenpost op (700.000 euro). Het resterende tekort in de bedrijfsvoering bedroeg 4 ton, op een begroting van ongeveer 50 miljoen euro.

Door een contributieverhoging van 2 euro per lid stijgen de inkomsten vanaf dit seizoen bij de amateurtak van de KNVB structureel met circa 2,5 miljoen euro. De verwachte winst in de komende jaren zal worden aangewend om het weerstandsvermogen en de reserves van de KNVB op peil te brengen. Het aantal leden van de KNVB bleef met ruim 1,2 miljoen vrijwel gelijk.

Financieel directeur Ron Francis van de proftak van de KNVB meldde in De Telegraaf een plus van 1 miljoen euro over het afgelopen seizoen. Het WK in Brazilië is niet in de cijfers meegenomen. De winst in 2013 bedroeg nog 5,5 miljoen euro, dankzij extra opbrengsten van oefentrips naar Indonesië en China en meer thuiswedstrijden in het WK-kwalificatietoernooi.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden