Ajax luistert maar onderhandelt niet

Frank en Ronald de Boer zullen vandaag het bestuur van Ajax ontmoeten, maar het tweetal hoeft er niet op te rekenen dat zijn onderhandelingsmogelijkheden in dat gesprek zullen veranderen....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

De tweeling verloor vorige week de arbitragezaak tegen Ajax. Daarin probeerden de internationals zich los te maken van het contract dat hen nog tot medio 2004 aan de Amsterdamse club bindt. Hoewel de broers de Boer bij een buitenlandse club aanmerkelijk meer zouden kunnen verdienen, stelde de commissie zich op het standpunt dat er geen gewichtige redenen zijn het dienstverband voortijdig te beëindigen.

Dat was voor de tweeling een grote domper. Beide spelers menen dat ze, na veertien jaar trouwe dienst, recht hebben op een soepele afvloeiingsregeling. Temeer doordat Barcelona maar blijft hameren op hun komst. Ofschoon trainer Van Gaal vorige week zei dat hij begrip had voor de uitspraak van de arbitragecommissie, herhaalde het bestuur van de Spaanse club dat het zich zal blijven inspannen om de tweeling naar Barcelona te halen.

Frank en Ronald de Boer vroegen na de uitspraak van de arbitragecommissie meteen een gesprek aan met het bestuur van Ajax. Daarbij zal ook trainer Morten Olsen aanwezig zijn; de spelers verweten hem, tijdens de arbitragezaak, dat hij er saaie trainingsopvattingen op nahield. Olsen zou de spelers te veel laten lopen en te weinig met de bal laten trainen.

De gebroeders De Boer willen in een persoonlijk gesprek alsnog de breuk met Ajax forceren. Temeer omdat Barcelona heeft laten weten zijn hoop op de komst van de tweeling nog niet te hebben opgegeven. Penningmeester Van Os benadrukte zaterdag dat ze geen enkele illusie mogen koesteren.

'We zijn niet geïnteresseerd in een bod van Barcelona of van welke club dan ook', aldus Van Os. 'Frank en Ronald willen met ons praten, dat kan natuurlijk altijd. Iedereen mag met ons praten, maar of het wat zal opleveren is de vraag.

'Of zij komend seizoen nog bij Ajax spelen? Dat zeg ik niet. Ik kan ook niet zeggen of ze na één of twee jaar toch zullen vertrekken. Laten we dat gesprek maar afwachten en kijken wat daar uitkomt.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden