Sir Adam: alles voor de stijlbewuste levensgenieter
© Adam Hotel

Sir Adam: alles voor de stijlbewuste levensgenieter

Een stadsspeeltuin noemen de bedenkers de A'DAM Toren aan het IJ. Op het dak staan reuzeschommels, het restaurant draait en de kelder herbergt een stomende club. Naar huis gaan hoeft niet, want het Sir Adam Hotel beslaat de eerste acht verdiepingen (108 kamers). Op de begane grond is een vestiging van hamburgerrestaurant The Butcher Social Club, met cocktailbar, tafeltennistafel en flipperkasten. Een coole loungeplek met (alweer) Scandinavische retromeubels.

De toren is een initiatief van muziekondernemers en dat merk je. Zoek wat langspeelplaten uit voordat je in de lift met discobal stapt, loop door de zwarte gangen met sexy verlichting, leg een plaatje op de retroplatenspeler, schenk een kopstootje in en ga in een vensterbank zitten van je kamer. Voor die enorme ramen kun je echt uren doorbrengen.

Sir Adam is het ruige broertje van het verleidelijke W-hotel verderop, beide voor stijlbewuste gasten die de stad 24/7 willen omarmen. Geschikt voor jonge reizigers en stellen die hun kinderen bij grootouders hebben achtergelaten. Douchen doe je met uitzicht over de stad; onderdruk de neiging met de bijgeleverde verrekijker naar buiten te lopen om de buren te bewonderen. Het ontbijt is goed (gepocheerd ei met avocado op zuurdesem), maar voor 21 euro kun je ook iets leuks zoeken in Amsterdam-Noord.

Kamers vanaf 149 euro. siradamhotel.com