Meininger Hotel, Brussel: spartaanse bedden kwellen de gevoelige rug
© Wolfgang Scholvien Photograph

Meininger Hotel, Brussel: spartaanse bedden kwellen de gevoelige rug

Bart Dirks checkt in

Wie durft een nachtje te slapen in Molenbeek, de Brusselse gemeente die te boek staat als broeinest van terreur? Geen probleem, al was het alleen maar omdat hotel Meininger grenst aan het centrum van Brussel. Vanuit het raam kijk je over het kanaal Brussel-Charleroi naar de stad zelf.

De Duitse hotelketen verbouwde de voormalige bierbrouwerij van Belle-Vue aan de Quai du Hainaut (Henegouwenkaai) om tot hippe pleisterplaats. Pal ernaast ligt het in 2016 geopende Millennium Iconoclast Museum of Art (MIMA), waar streetart- en graffitikunstenaars bewijzen dat zij ook een museum verdienen. Met designloodsen als andere buren zit Hotel Meininger in een buurt die het predicaat 'rafelrand' is ontstegen.

Vanuit het hotel kuier je over de Dansaertstraat richting Grote Markt. Hier zitten de grote Vlaams-Brusselse modeontwerpers en het proeflokaal van Brussels Beer Project, dat zich kan meten met de klassieke Belgische geuzes en tripels. De andere kant op liggen de bazaars en theehuizen van Molenbeek.

Meininger trekt een jong publiek. Er zijn slaapzalen en kamers voor twee personen. Het sanitair is uitstekend, maar je kunt geen koffiezetten op de kamer. Het ontbijtbuffet kost nog geen 9 euro. Helaas zijn de spartaanse bedden - dun matras met harde plank - niet geschikt voor gevoelige ruggen.

Kamers vanaf €19,55. meininger-hotels.com