De beste koffiebar ter wereld
© Micky Hoyle

De beste koffiebar ter wereld

Reistip

Als The Telegraph je kroont tot beste koffiebar ter wereld, tja, dan gaat het ineens hard. Het populaire blog Bored Panda noemde Truth Coffee in Kaapstad zelfs een van de vijftien 'amazing' restaurants waar je voor je dood een keer gegeten moet hebben. Nu zou ik Truth Coffee geen restaurant noemen, maar je eet hier wel een heerlijke rösti met gerookte zalm bij je sunrise-espresso (een dubbele shot met een vleugje sinaasappelsap, in een martiniglas). Ik bestel daarna een conventionelere optie op de koffiekaart: de flat white, die ook perfect is bereid.

Truth Coffee is gevestigd in een oude meubelzaak aan een bedrijvige winkelstraat. Ook binnen is het een drukte van jewelste: toeristen nemen selfies voor de zilveren bar, met daarachter grote metalen trechters.De zaak oogt als een industriële saloon, overal zie je wieltjes en radertjes. De bediening loopt rond in leren giletjes, één barista draagt een bruine hoed. (De service is ondanks de drukte snel en vriendelijk.)

Medewerker Sisa Mbambo legt uit dat alle creatieve bedrijfjes in het pand hebben bijgedragen aan het unieke interieur, waarbij oude meubels zijn hergebruikt. Ze wilden iets anders neerzetten dan al die hipstercafeetjes met antieke houten meubels en cactussen onder een glazen stolp. Dat is Truth Coffee zeker gelukt, al zou je door het heftige interieur bijna vergeten dat je in een koffiebar bent.

Truth Coffee, 36 Buitenkant Street, Kaapstad, truth.coffee