Albumhoes
Albumhoes ©

Yellow Claw maakt vooral junkfood, maar dat is ook lekker

Cd-recensie

Een tweede album van het Amsterdamse duo (voorheen trio) Yellow Claw: dat is bijzonder. Yellow Claw maakt pompende dancehits die bedoeld zijn voor afspeellijsten en dj-sets. Zo'n verzameling tracks op één geluidsdrager is in dit genre nogal ouderwets.

Yellow Claw
Dance
Los Amsterdam
Because Music/Warner

De samenhang op Los Amsterdam ontbreekt dan ook. Yellow Claw stuitert van sentimentele EDM (Friends in the Dark) naar agressieve en pornografische dansvloerhiphop (Stacks). De beats in dat laatste nummer zijn zeer indringend en versnijden de brute Amerikaanse hiphopstijl 'trap' met oud-Hollandse hardcore en hardstyle, bij overstuurd bonkende bass- en snaredrums en vijandig scheurende synths.

Ook opmerkelijk: de lijst gastmusici die meedoen met Jim Aasgier en Nizzle: van Sophie Simmons, de dochter van Kiss-bassist Gene Simmons, tot de Britse rapper Tinie Tempah, DJ Snake uit Frankrijk en de Nederlandse rapper Jonna Fraser en zangeres Yade Lauren. Die laatste zingt haarfijn in het best smaakvolle slotnummer Invitation, dat dus nogal afsteekt tegen platte (maar opwindende) trapkrakers als City on Lockdown. Yellow Claw maakt toch vooral junkfood. Maar dat is nu eenmaal óók lekker.