Op nieuwe Hallo Venray zit ieder nummer vol spanning
©

Op nieuwe Hallo Venray zit ieder nummer vol spanning

CD (Pop) - Hallo Venray

Vanaf het verwoestende tromgeroffel waarmee de plaat begint, weet je dat Where Is The Funky Party? van Hallo Venray weer totaal anders zal klinken dan voorganger Show.

Hallo Venray, Where Is The Funky Party? (****).
Excelsior/V2.

Precies zoals Hallo Venray nu al dertig jaar met iedere plaat een compleet andere weg in slaat. Was Show een sterke liedjesplaat, op Where Is The Funky Party? zoekt het trio het experiment. Zanger-gitarist Henk Koorn is helemaal niet op zoek naar een funky feestje, hij sleurt zijn trio met gierend gitaargeweld naar de donkerste kanten van zijn verbeelding.

En wat klinkt het allemaal geweldig en wat is dit trio goed op elkaar ingespeeld. Drummer Henk Jonkers roffelt de liedjes uit elkaar. Koorn schiet met zijn gitaar alle kanten op en zingt soms snerpend, dan weer gedragen. En bassist Peter Konings moet orde scheppen in de steeds op de loer liggende chaos. Dat lukt. Elk nummer zit boordevol spanning. De eerste helft van de plaat is explosief, de tweede helft soms tergend traag. Maar hoe lawaaierig ook, de productie van JB Meijers biedt voldoende ruimte om de fraaie melodieën te laten ontsnappen.