Aflevering 2 - Paardenbloemen en orchideeën

In deze aflevering duiken Hassan en Nadia in de achtergrond van drillrappers die tot de harde kern behoren. Wie zijn dit? Waar komen ze vandaan, in wat voor gezinnen zijn ze opgegroeid, en waarom zijn ze drillmuziek gaan maken?

Nadia Ezzeroili & Hassan Bahara

Wil je de volgende aflevering beluisteren? Klik dan hier.

Wie horen we in deze aflevering?

Karma K - Zijn echte naam is Eliah Kammeron en hij is een van de belangrijkste leden van drillgroep KSB. Twee leden van KSB zitten op het moment vast op verdenking van moord op de rivaliserende drillrapper Jay Ronne Grootfaam. In dit interview op YouTube vertelt Karma K meer over zijn muziekcarrière.

Karma K/Eliah Kammeron. Beeld YouTube
Karma K/Eliah Kammeron.Beeld YouTube

Erik Jongman - Psychotherapeut die jarenlange ervaring heeft met de zwaarste categorie jeugdcriminelen. In 2017 publiceerde hij het boek Gevoel is explosief materiaal over zijn werk met jonge veelplegers. Een van zijn belangrijkste werkterreinen is Amsterdam-Zuidoost. Daar begeleidt hij onder meer een drillrapper die vastzit op verdenking van moord.

Erik Jongman. Beeld RINOgroep
Erik Jongman.Beeld RINOgroep

Xavi Dors - Een 12-jarige jongen uit de Bijlmer die een voetbaltoernooi organiseerde om aandacht te vragen voor de onveiligheid in Amsterdam-Zuidoost. Aanleiding vormden enkele steekpartijen in Zuidoost die kort op elkaar volgden. Xavi speelt in de jeugdopleiding van FC Utrecht.

Xavi Dors. Beeld Instagram
Xavi Dors.Beeld Instagram

JVU - Een 29-jarige drillrapper uit Utrecht. In zijn nummers rapt hij vooral over zijn carrière als cokedealer. Heeft een exemplarisch levensverhaal voor een drillrapper. In #KJSN vertelt hij over een spijkerharde jeugd vol geweld, criminaliteit en emotionele verwaarlozing.

JVU. Beeld YouTube
JVU.Beeld YouTube

Ismay Sedney - Moeder van Karma K. Moest onderduiken in het buitenland nadat zij werd bedreigd door rivalen van haar zoon. Sedney heeft zich aangesloten bij de stichting De Moeder Is De Sleutel, die moeders met onhandelbare zonen bij elkaar brengt.

Ismay Sedney. Beeld Sedney
Ismay Sedney.Beeld Sedney

Playlist aflevering 2 - Wil je weten welke drill tracks voorbijkwamen in aflevering 2? Klik dan hier.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden