LezersoproepPubervragen

Heeft u vragen over pubers? Wij leggen ze voor aan een tienerexpert

De Volkskrant is benieuwd naar uw vragen en dilemma’s omtrent pubers, om deze voor te leggen aan een expert op gebied van de ontwikkeling van tieners.

Een meisje kijkt op haar smartphone.  Beeld ANP
Een meisje kijkt op haar smartphone.Beeld ANP

Bent u puber of heeft u intensief contact met de eigenwijze, stuurloze, charmante, en soms irritante adolescenten? Dan vragen we u uw nijpende vragen, dilemma’s of situaties waaruit wederzijds onbegrip blijkt met ons te delen.

Dit kunnen vragen zijn die pubers zelf hebben over hun ontwikkeling (of omgang met ouders), maar ook dilemma’s van opvoeders en anderen die met pubers te maken hebben − zoals broers of zussen, grootouders, trainers, docenten, de oppas − zijn welkom.

Deze kwam bijvoorbeeld op de redactie voorbij: ‘Waarom is mijn zoon van 17 verbaasd dat er mieren in zijn kamer lopen als hij tussen alle andere zooi overal klokhuizen en broodresten laat rondslingeren?’

We zullen een aantal kwesties voorleggen aan Jelle Jolles, hoogleraar neuropsychologie en schrijver van het boek Tienerbrein en het zojuist verschenen Leer je kind kennen, dat ook over tieners gaat. De vragen en antwoorden verschijnen als interview in de krant.

Mail uw vragen, dilemma’s of situaties voor dinsdag 12.00 uur naar openredactie@volkskrant.nl met ‘pubers’ in het onderwerp. Beschrijf uw vraag of dilemma zo concreet mogelijk en vermeld het ook als u anoniem wilt blijven.

Bent u abonnee en wilt u meedenken met de redactie van de Volkskrant? Meld u dan aan voor de Open Redactie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden