Voormalig premier David Cameron samen met het Chinese staatshoofd Xi Jinpnig bij The Plough at Cadsden, dat nu wordt gekocht door een Chinese investeerder.
Voormalig premier David Cameron samen met het Chinese staatshoofd Xi Jinpnig bij The Plough at Cadsden, dat nu wordt gekocht door een Chinese investeerder. © REUTERS

Take back control?

Stekel

Een Chinese investeringsmaatschappij heeft The Plough at Cadsden gekocht, de 16de-eeuwse herberg in Buckinghamshire waar David Cameron graag 'chillaxte' tijdens zijn premierschap.

Vorig jaar trakteerde hij de Chinese president Xi Jinping er bijvoorbeeld op fish 'n' chips en een pint. Sindsdien komen er veel Chinese toeristen. Overname was onvermijdelijk. De Chinezen lijken Ye Olde England als een afhaalpunt te zien, vol interessante bioscopen, golfbanen, voetbalclubs, hotels, wegen, kerncentrales en warenhuizen. Sinds het EU-referendum en de val van het pond is er sprake van een uitverkoop. Een bod op Buckingham Palace, waar De Grote Leider dineerde, is slechts een kwestie van tijd. Take back control? Heeft het land zich verlost van de Europese ketenen, wordt het een kolonie van China.