Sylvana Simons.
Sylvana Simons. © ANP

Simons maakt van DENK een soort Black Panthers Light

Stekel

Arme fans van Sylvana Simons die niet begrijpen wat ze doet bij de vrienden van Erdogan.

Die fans betalen nu de prijs dat ze teveel SBS, RTL of BNN kijken. De zenders waarop je Simons ziet zijn typisch zenders die nooit eens een documentaire over Malcolm X vertonen. De beroemdste militante Afro-Amerikaanse activist allertijden ontdekte de islam zeventig jaar vóór Simons. De door X geïnspireerde Black Panther Party was ideologisch gezien een Afro-Amerikaans-marxistisch-islamistisch mengsel. Met Simons aan boord staat die tot nog toe niet zo opzienbarende DENK-partij in een keer op de kaart als een soort Black Panthers Light. Boosheid brengt mensen met verschillende ideologische drijfveren samen. Wat we óók kunnen leren van de zwarte panters-geschiedenis: lang houden die het nooit samen vol.

Reacties (5)

U hebt javascript nodig om een reactie achter te laten.
Plaats een reactie Nog 600 tekens
 • RetMEd -
  Politici in ons land zijn net als de EU kennelijk blind voor de griezelige stappen richting onderdrukking van Europa, die Erdogan dagelijks zet.En de media lijken niet verder te kijken dan de mening van een klein groepje met veel luidruchtige praatjes in de Randstad. De meeste autochtone Nederlanders die nu worden weggezet als racistisch door DENK mogen meer kritisch vermogen verwachten van de Volkskrant dan getoond. Er is inmiddels al veel te veel aandacht besteed aan deze Sylvana en haar trawanten, dunkt me.
 • Veel liefs -
  De fascinatie voor dictators is in dit land, van zowel rechts als links, groot. Hoe dit opgelost?
 • Wijnands45 -
  Jammer voor Sylvana. Als ze bij de PvdA, Groen Links of SP was gegaan, was er waarschijnlijk niets gebeurd. Nu met Denk, vereenzelfigt ze zich met het Turkse gedoe met Erdogan, en daar heeft de standaard Nederlander nu zijn buik een beetje van vol.
 • Magnif -
  Toch vind ik het linke soep. Die fascinatie voor dictators en manipulators zie je ook in Suriname waar het grootste deel van de bevolking achter Bouterse aanloopt. We moeten er hard aan werken om alle Nederlanders te emanciperen en te laten accepteren dat er meerdere meningen over diverse zware onderwerpen mogelijk zijn. En niet direct in de slachtofferrol kruipen als een mening niet strookt met de jouwe...
 • BertNijhof -
  Een mooie vrouw, die een kans verdient in de politiek. Als ze zich vergist, zal ik haar vergeven, want niet geschoten is altijd mis.