Met de top van 50Plus op trainingsweek in de Slaapfabriek

Ariejan Korteweg in Teuge

De avond kleurt rood als het warme stemgeluid van Anne van Egmond hotel de Slaapfabriek in Teuge binnendringt, waar de toptwaalf van 50Plus bijeen is voor een trainingsweek. Van Egmond spreekt via 50Plusradio, bestemd voor luisteraars die Radio 5 Nostalgia te modern vinden en een paar dagen eerder op internet gelanceerd.

Het gezicht van Van Egmond wordt intussen op een groot scherm geprojecteerd. 'Toch geen bencramertje', vraagt een 50plusser als de projectie hapert. Op het partijcongres moest de zanger het strijdlied Geef mij mijn poen terug acht keer opnieuw inzetten. Later, als zijn geheugen Kamerlid Henk Krol even in de steek laat, noemt hij dat 'een vijftigplusmomentje'.

Reacties (4)

U hebt javascript nodig om een reactie achter te laten.
Plaats een reactie Nog 600 tekens
 • Ceesvangils -
  Succes.
 • janvriens -
  Terecht komt Henk Krol op voor de pensioenen van ouderen. Uit zijn voorgeschiedenis bij de Gaykrant blijkt duidelijk dat hij erg veel verstand heeft van pensioenen. En hij laat zijn toekomstige fractiegenoten ook de kans hun pensioen aan te vullen door hun Kamerwerk ! ! J.Vriens
 • janvindterwatvan -
  50+ plus lijkt wel een partij van de verkleinwoordjes. Of is dat meer de invloed van de verslaggever?
 • Piet_Smulders -
  Nederland heeft geen democratie , maar een dictatuur van de 53 % (of nog erger een lobbycratie) En zorg maar dat jouw belang in die 53 % goed behartigd wordt. Alle deelpopulaties liggen hier permanent met elkaar in de clinch : rijk met arm, jong met oud, ziek met gezond en baas met knecht. Als je in deze vechtcultuur even niet oplet, wordt bijv. je pensioenpot geLubbersd (geplunderd)