Jonge apologeet van de natiestaat Thierry Baudet.
Jonge apologeet van de natiestaat Thierry Baudet. © ANP

Linkse en rechtse apolegeten willen nieuw MH17-onderzoek

Stekel

De waarheid over de MH17.

Op het eerste gezicht lijken er weinig overeenkomsten tussen Thierry Baudet en emeritus hoogleraar Kees van der Pijl. De een is jong en apologeet van de natiestaat, de ander oud en apologeet van het marxistisch-leninisme. Je kunt beweren dat beiden het niet zo nauw nemen met historische feiten: zowel voor apologetiek van nationalisme als communisme moet je over dodentallen heen kunnen kijken. Beiden hebben nu óók een oproep aan Trump ondertekend om eerlijk onderzoek te doen naar de MH17-ramp. Tot nu toe kreeg Poetin de schuld, Trump kan dat onrecht ongedaan maken. De feitelijkheid is als een voetganger op een gevaarlijke weg: je kunt worden aangereden door een jonge auto die hard van rechts komt, maar ook door een oude auto die hard van links komt.

Volg en lees meer over:

Reacties (3)

U hebt javascript nodig om een reactie achter te laten.
Plaats een reactie Nog 600 tekens
  • Tenred -
    Niet meer dan terecht. Een paar dagen geleden bleek dat in het onderzoek de door de russen geleverde data niet gebruikt zullen worden want deze zijn in een 'verkeerd format' aangeleverd, en al onze ict-ers kunnen er dan zogenaamd niets mee.... Koste wat kost moet blijkbaar gezorgd worden dat de waarheid niet aan het licht komt.
  • JPHR -
    Heer Tempelman verlaagt zich tot "shoot the messenger" zonder ook maar te proberen in te gaan op de argumenten.
  • JJGulik -
    Mogelijk is het vliegtuig wel neergehaald met een BUK raket maar was de regie in handen van de Amerika voor druk op Rusland om de Oekraïne uit de invloedssfeer van Rusland te halen. Het past bij de regeringswissel in Kiev, het optreden van Verhofstadt en Van Baalen en de door de verkeersleiding gewenste verandering van koers van het vliegtuig en het gebruik van het oorlogsgebied waar in het jaar voor het neerhalen van MH17 vele helikopters en gevechtsvliegtuigen waren neergehaald, Je kunt moeilijk spreken van een onafhankelijk onderzoek als de belanghebbende Oekraïne het bewijs mocht bepalen.