'Wellen? Couscous moet je niet wellen, maar stómen. En wel twee uur lang, verdomme!'
'Wellen? Couscous moet je niet wellen, maar stómen. En wel twee uur lang, verdomme!' © ANP

Ik wilde kungfu op de soepblikken gaan en lijfstraffen afdwingen

In Amsterdam heeft een verhuurder een expat met een Arabische naam gewaarschuwd alleen westers te koken zonder 'lots of herbs'. Anders hoefde ze geen moeite te doen om een woning te komen bezichtigen. Want van lots of herbs krijgen buurtbewoners een hersenbloeding, of zo.

Ik deed mijn best, hoor. Ik deed echt hard mijn best om een traumatische jeugdherinnering aan Nederlandse buren op te dissen die met fakkels voor ons keukenraam stonden te protesteren tegen onze onwelriekende tajine. Buren die hun neusjes dichtknepen en ons voor 'vuile stinkkoriander-Marokkanen' uitscholden.

Maar dat is gewoon nooit gebeurd. Integendeel zelfs.

Nee, ik ben altijd degene geweest met een voedselagressieprobleem.