Sylvana Simons.
Sylvana Simons. © Robin de Puy

Dwaalgeest Sylvana helemaal van het padje

JP Kijkt verder

Dankzij een lijntje met gene zijde weet ik het: Sylvana is van het padje geraakt.

Had ik al een stellige mening over Sylvana? Een beetje columnist heeft al lang zijn plas gedaan over de nieuwbakken politica van Denk. Ik niet. Gisteren pas zag ik eindelijk het licht, dankzij tijdschrift Paravisie, blad voor edelsteengenezers en andere vrij zwevende geesten. Simons is gasthoofdredacteur van het juninummer. Dat verschijnt vandaag, maar door een lijntje met gene zijde heb ik het al ingezien. Nu weet ik het: ze is de weg kwijt. Van het padje.

In Paravisie toont Sylvana zich 'spiritueel mens'. Ze schrijft over de storing die haar laptop trof.

Reacties (62)

U hebt javascript nodig om een reactie achter te laten.
Plaats een reactie Nog 600 tekens
 • jmsz -
  Iemand die, bij haar volle verstand, zich aansluit bij de fanclub van een gruwelijke dictator, genocide-ontkenner, democratiesloper en moordenaar van eigen landgenoten, moet niet zeuren wanneer dat een hoop modder oplevert. Met racisme heeft dit allemaal weinig te maken, dat zit vooral tussen haar oren.
 • Jan Dingstee -
  Briljant!
 • jotki -
  Sylvana Bash? Als je de politiek ingaat en de verantwoordelijkheid op je wilt nemen van ruim 17 miljoen personen is het bijna een plicht van de media om op dit soort idioterie te wijzen. Ziet dat mens zelf niet dat ze totaal ongeschikt is om een land te besturen? 0 zelfreflectie, vreselijke narcist
 • lmfr -
  Wat heeft zwarte Piet hier nu weer mee te maken?
 • stildetijd -
  Lijkt mij ook wel meer dan genoeg nu. Lees even de uitspraak van Erik van Muiswinkel in een artikel verderop: En wat je ook van Quinsy Gario vindt: híj blijft altijd buitengewoon beschaafd. Hij stak op een enorme manier zijn nek uit, net als Sylvana Simons nu. Dat zijn mensen die écht lef hebben. Alleen daarom al moet je ze een deel van hun gelijk toespelen. ik wens beiden veel succes toe!!
 • nicobeenker -
  wat een lui en onevenwichtig stukje, ik mis ook het wederhoor. had even met sylvana gebeld voor je zulke vage bronnen zo breed citeert om iemand te kakken te zetten.
 • killgore -
  Als volger sociale media had ik al tijden niet het idee dat Simons veel fans had. Aan veel van die reacties kon ik niets racistisch ontdekken. Wat ik niet begrijp is dat er nu alleen aandacht wordt besteed aan de racistische haters. Waar ik overigens niet mee wil zeggen dat het niet erg is wat haar overkomt. Racisme deugt niet.
 • dirkfaam -
  Helemaal raak!
 • Frans Veenstra -
  ja, ja, jean pierre lekker nuchter blijven, beide beentjes op de grond!! Bij ons in Twente zeggen ze: wat een boer niet kent, eet hij niet! aaahh bah, engelen, etherische olie. In 1990 nog een gebruikelijke reactie, in 2016 alleen nog mogelijk met oogkleppen.
 • piekor -
  ojee,daar heb er wéér een.Arme Silvana.Zelfs de VK kan het niet laten.