Tony Crabbe.
Tony Crabbe. ©

Druk is het nieuwe dom

Margriet Oostveen in Amsterdam

'Het druk hebben' is voor verliezers. Het zegt vooral iets over 'de kwaliteit van je voornemens tot ononderbroken gefocuste aandacht'. Het is even een mond vol, maar dan heb je ook een bestseller, in tijden van voortdurende afleiding en teveel aan bijna alles.

Druk is het nieuwe dom. De Britse auteur van de bestseller 'Busy' vermijdt het D-woord dus soepeltjes als hij per sms probeert onze afspraak voor een telefonisch interview te verzetten ('Running significantly late, hate to do this'). Maar ik heb zijn boek uit, dus we moeten streng zijn. Gaat niet gebeuren, Tony. Ook hier doen we nu het belangrijkste eerst.

Reacties (2)

U hebt javascript nodig om een reactie achter te laten.
Plaats een reactie Nog 600 tekens
  • carolus magnus -
    Ik herken dit wel enigszins. Vrouwen die alvorens met hun auto of fiets weg te rijden, eerst gemakkelijk een kwartier met hun telefoon bezig zijn, de wereld om zich heen ogenschijnlijk vergetend. Om zich daarna af te vragen waarom ze ook alweer in de auto of op de fiets waren gestapt.
  • Landman-Coumou -
    Sinds 1974 ben ik manager: ik had weinig tijd. Mijn agenda stond vol met afspraken. Ik had weinig tijd Mijn collegea hadden altijd voor alles tijd. Ze hadden het druk ik niet.