VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in de Tweede Kamer.
VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in de Tweede Kamer. © ANP

De vieze woordjes van Halbe Zijlstra

Column Peter Middendorp

Excuses lagen voor de hand, maar daaraan kleefden toch te veel nadelen

In het AD zei Halbe Zijlstra (VVD) afgelopen zaterdag dat het maar eens uit moest zijn met gratis borstvergrotingen voor vluchtelingen, daarmee ten onrechte suggererend dat zulke ingrepen worden vergoed. Overal in het land stikten lezers in verontwaardiging. Nu kregen die vluchtelingen dus ook al grote borsten, gratis en voor niets, terwijl de helft van het eigen volk moest sappelen, goedbeschouwd niet eens tieten had.

Ik stelde me die ochtend voor hoe Zijlstra in zijn badkamer stond - hoe slecht zou hij zich voelen? Zijn fout kwam ook nog eens op een ongelukkig moment - de avond ervoor waren vluchtelingen aangevallen.

Reacties (3)

U hebt javascript nodig om een reactie achter te laten.
Plaats een reactie Nog 600 tekens
  • wolfried kaper -
    Uit het hart gegrepen. Het is vaak een onwaarheid die er voor zorgt dat misverstand en haat ontstaan. Dank je wel Peter, voor deze prima column!
  • gebruiker6483 -
    Ik ben wél blij dat hij voor de politiek gekozen heeft. Stel, Halbe was commandant van de brandweer geworden: hij blust alleen in de regio.
  • duco2 -
    Dom zijn zou pijn moeten doen, dan zou 90% van de Kamerleden met migraine thuis blijven, hetgeen een verademing zou zijn. Het domme arrogante gekakel en daar altijd weer mee wegkomen is bedroevend. Alsof Kamerleden recht op onschendbaarheid genieten. Het probleem van uitredende Kamerleden die als eenmanspartij verder gaan, bestaat al jaren maar niemand regelt een oplossing.