De eerste halal maaltijdbox voor hoogopgeleiden is een feit

Margriet Oostveen in Amsterdam Nieuw-West

Sinds afgelopen week wordt de halal maaltijdbox van Redouan Boussaid en Brahim Rgui landelijk bezorgd, en dit moet snel groeien. Ze zijn van plan de concurrent van HelloFresh te worden.

Ze noemen zichzelf jongens van het Hoofddorpplein, Redouan Boussaid en Brahim Rgui. Ze kennen elkaar van de Arabische les in Amsterdam Nieuw-West, waar ze als kind op woensdagmiddag heen moesten van hun ouders. Ze maakten daarna carrière en gaven hun mooie banen weer op: dit jaar begonnen ze 'Chef Ali', de eerste halal maaltijdbox voor hoogopgeleiden.

Dat laatste is natuurlijk niet verplicht, maar daar komt het voorlopig toch op neer.

Reacties (5)

U hebt javascript nodig om een reactie achter te laten.
Plaats een reactie Nog 600 tekens
 • Miriam Ziriouh -
  Leuk initiatief weer, maar zeker niet de eerste halal maaltijd box, ik heb zelf vaker besteld bij de halalbox.nl vorig jaar. Helaas zijn ze er volgens mij mee gestopt om wat voor reden dan ook. Leek wel erg populair te zijn. Jammer dat ze zijn gestopt, maar jullie succes!
 • Barometer -
  Een goed voorbeeld van commercieel succesvolle segregatie. Iedere etnische groep houdt zijn eigen eetgewoonten, iedereen houdt zijn 'cultureel eigen' maaltijdleverancier. Onverdoofd slachten mag eigenlijk niet, maar mag toch eigenlijk ook weer wel, want anders krijgen we collectief ruzie met de vele immigranten die niet anders willen. En we praten maar door over integratie, over beperking van dierenleed dat het een lieve lust is, over duurzaamheid en over verbinden. De verbinding is al lang verbroken!
 • Godeliefje -
  "Hoogopgeleide moslims' zijn volgens DENK '2e-rang burgers'. De fundi baardman met de 'halal' doos doet slechts walgen, want inderdaad bestormt islam imperialisme onze "universiteiten"! Dat islamlanden tot aan de knieën in het bloed waden van ongetelde aantallen miljoenen 'offerdieren' tijdens het 'Offerfeest', beslist geen feest is voor die dieren. Wel handig IS dat moslims al heel jong leren hoe te kelen, w.o. deze week weer een 'infidel' Canadian zijn hoofd afgehakt kreeg op de Filipijnen want - "inshallah" - is Rammedan de uitgelezen tijd om te moorden etc. geweld uit te delen.
 • Sun Yat-Sen -
  Wat een juichend artikel over halal. Halal slachten staat haaks op onze waarden en normen. Je kunt de mate van beschaving van een maatschappij toetsen aan de manier waarop ze met dieren omgaat. Halal slachten vormt hierin een dramatisch dieptepunt. Ik snap niet hoe de VK zo positief hierover kan zijn. Blijkbaar zijn die 'hoogopgeleiden' maar zeer eenzijdig gevormd. De hoogste tijd dat deze middeleeuwse en barbaarse slachtmethode bij wet verboden wordt!
 • TJDrijver -
  Halal? Onverdoofd slachten? Goed nieuws voor de beesten!