ZWITSERLAND

Kunstmuseum Basel grijpt de 500ste geboortedag van Hans Holbein aan om een overzicht te tonen van tekeningen uit de periode van de Duitse Renaissance....

Basel

Vandaag begint in Kunstmuseum Basel de tentoonstelling 'Ein schulmeister schilt vf beiden seiten gemolt. . .'. In 1515 kregen de gebroeders Holbein in Basel van een schoolmeester de opdracht voor een reclamebord, waarmee voorbijgangers verleid moesten worden tot het leren van lezen en schrijven. Dit 'schulmeister schilt' staat centraal in een tentoonstelling over Holbeins bijdragen aan het genrestuk. Tot en met 7 september.; op 26, 27 en 28 juni een internationaal symposium over Holbein.

De Kupferstichkabinett toont tot en met 7 september grafiek van Holbein.

In het Antikenmuseum Ägypten - Augenblicke der Ewigkeit, rond de 300 objecten uit Zwitsers privébezit illustreren de Egyptische cultuur, t/m 13 juli.

In het Museum für Gegenwartskunst de tentoonstelling Katharina Fritsch. Tot en met 31 augustus toont het museum grote sculpturen van Fritsch, een kleur-geluid-ruimte en een nieuwe serie grootformaat zeefdrukken.

Bern

In het Kunstmuseum de subtiele tekeningen van de Belgische kunstenaar Luc Tuymans, t/m 29 juni.

Zürich

Zaterdag beginnen de Zürcher Festspiele in het Opernhuas met een uitvoering van Roberto Devereux van Donizetti o.l.v. Marcello Viotti. Op 29 juni, 3 en 6 juli Lohengrin van Wagner o.l.v. Ralf Weikert, geregisseerd door Robert Wilson; op 4 en 5 juli Oedipus Rex van Stravinsky en Herzog Blaubarts Burg van Bartók o.l.v. Von Dohnányi, geënsceneerd door Robert Wilson.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden