ZWITSERLAND

Het architectuurcentrum van Basel dat gevestigd is in een pand van de bekende architectengroep Diener & Diener, Pflüggässlein 3, laat t/m 11 januari zien hoe een oud rangeerterrein in de stad kan veranderen in een arboretum (bomentuin), en hoe de resterende ruimte van de stad opnieuw wordt ingevuld....

Basel

Check in! is 'een reis' door het Museum für Gegenwartskunst (St. Alban-Rheinweg 60). Carsten Höller, Pipilotti Rists, Jorge Pardo, Andrea Zittel, Heimo Zobernig en Rémy Zaugg geven het museum een nieuw aangezicht. In een poging antwoord te geven op de vraag hoe een museum voor hedendaagse kunst er zou moeten uitzien. Tot en met 8 maart.

Honderdvijftig jaar geleden overleed de Zwitserse landschapsschilder Samuel Birmann. Aanleiding voor Kunstmuseum Basel om een overzicht te wijden aan hem én aan diens vader, de schilder Peter Birmann. Tot en met 11 januari. Verder toont het museum schilderijen uit de eigen collectie van de negentiende-eeuwse schilders Emilie Linder en Jacob Burckhardt.

Zürich

In het Kunsthaus een tentoonstelling van de Zwitser Walter Bosshard (1892-1975), pionier van de moderne fotojournalistiek. Fernsicht, t/m 15 februari.

Eine Reise ins Ungewisse is een tentoonstelling in het Kunsthaus met werk van Arnold Böcklin, Giorgio de Chirico en Max Ernst. Drie kunstenaars die de Romantiek en het symbolisme wisten te verbinden met het surrealisme. Tot en met 18 januari.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden